lauantai 19. maaliskuuta 2011

Käsityökoulussa tehtyä

Esittelen joitain juttuja, joita olen tehnyt käsityökoulussa kevään aikana. 
Ensimmäiseksi huovutustyö, jossa piti käyttää jotain jo olemassa olevaa esim. vanhaa villapaitaa tai muuta ja tehdä sisustuksellinen työ. 

Lähtökohtana minulla oli neuletakki, josta leikkasin irti pyöreän osion. Siihen huovutin ensin neulahuovuttamalla erivärisiä hahtuvakuvioita, jotka sitten huovutin vielä vedellä ja saippualla. Lopuksi heitin koko homman koneeseen ja kuivausrumpuun.

Ja tuloksena seinävaate tai koiran nukkuma-alusta :) Seinälle tuo tuskin menee, mutta voisi olla koiralle kiva takan eduspediksi, kun tykkää takan edessä makoilla. Työ on kuvassa vielä aika ruttuinen, vaikka sitä enshätään vähän silittelinkin.

Kevään aiheena käsityökoulussa on ollut myös muovi ja sen sulattaminen. Ensin tein sulatuskokeiluja eri muoveista ja ensimmäinen valmis räpellys syntyi Becel jogurttijuomapullojen "suu-osista". Leikkasin suu-osat puukolla irti ja silitin silitysraudalla renkaat yhteen. Tarkoituksena oli tehdä valon kanssa toimiva elementti, joka roikkuu tai makaa sisustuksessa. 

Tässä yksi valmis kappale. Jos jaksan tarkoituksena on tehdä useampi epämääräisen muotoinen rengasrypäs, jotka sitten liitetään yhdeksi elementiksi ja voi laittaa vaikkapa ikkunaan roikkumaan.

Toisena kokeiluna virkkasin muovinauhasta kaitaliinan tapaisena kappaleen, jonka sulatin silitysraudalla. Vaikka käytin virkkaamiseen numero 15 koukkua, ei homma ollut mitään nopeaa puuhaa. 


Valmista työtä voi pitää vaikka liinana pöydällä tai ripustaa ikkunaan.

Kolmantena kokeiluna taivutin paksusta rautalangasta sydämen, jonka ympärille virkkasin valkoisella muovinauhalla. Sulatin sydämen keskustaan kirkasta muovipussimuvia ja kuplamuovia, joka tarttui kiinni valkoiseen muovinauhaan. Valmiin työn voi ripustaa vaikka ikkunakoristeeksi.
2 kommenttia:

Jane kirjoitti...

Aika vinkeitä ideoita! Ei tulis ihtellä ensimmäisenä mieleen :)

Kati kirjoitti...

Uskomatonta innovatiivisuutta :) <3
Värikäs tekstiilityö on ihana.. ja voin nähdä, miten valo leikkii tuossa rengasrakenteessa...